Akác méz

 

Az akácméz világos sárgászöld színű, kellemes illatú, különleges minőségű desszertméz, mely a Magyarországon termelt mézek közül a legismertebb, legelterjedtebb. Nehezen kristályosodó méz. A Magyarországon termelt akácméz különleges minősége miatt Hungaricumnak számít. Fogyasztását minden formában javasoljuk, akár önagában, akár italok ízesítésére, de sütéshez főzéshez is kiváló.

A 2020-as akácmézkészletünk kifogyott ugyan, de nemsokára elérhető a friss, idei pergetésű. Addig is szurkoljunk a szép, napos időjárásért, hogy méheink bőséges akácnektárt találjanak a virágokban :)

 

Tömeg

Bruttó ár

250 gramm

---

500 gramm

---

1000 gramm

---

 

 

Hárs méz

 

A hársméz bódító illatú hársfavirágból gyűjtött, zamatos, jellegzetes ízű, világossárga színű, lassan kristályosodó méz. Gyógyító hatása közismert, megfázás, köhögés, láz esetén az egyik legjobb természetes gyógymód a hársméz fogyasztása.

Tömeg

Bruttó ár

250 gramm

---

500 gramm

1050 Ft

1000 gramm

2000 Ft

 

 

Selyemfű méz

 

A selyemfűméz színe világos, kissé matt színű, kellemes illatú, zamatos fajtaméz. Jellegzetes magyar méz, homokos talajon főleg a duna-tisza közén él nagy tömegben. Nehezen kristályosodó desszertméz, elsősorban ezért fogyasztását önmagában ajánljuk, azonban húsok pácolására is kiválóan alkalmas.

Tömeg

Bruttó ár

250 gramm

---

500 gramm

---

1000 gramm

---

 

 

Vegyesvirág méz

 

A vegyesvirágméz nem önálló fajtaméz, mivel összetétele állandóan változó, emiatt színe rendkívül változatos, általában sötét árnyalatú méz. Kristályosodásra hajlamos, kellemes illatú aromás méz. Fogyasztása önmagában is kellemes, de sütemények alapanyagaként is ajánljuk a vegyes virágmézet. Nálunk két formában is elérhető: mezei és erdei változatban!

Tömeg

Bruttó ár

500 gramm

850 Ft

1000 gramm

1600 Ft

 

 

Repce krémméz

 

A repcekrémmézet krémmézkén árusítjuk. Ez a forma egy igen krémes, jól kenhető mézet ad. A krémességet a mézben található természetes cukrok kis méretének köszönhetjük. Magas szőlőcukor tartalma miatt különösen előnyös a szellemi és fizikai munkát végzőknek, így például a sportolóknak. Legkevésbé savas mézfajta, ezért ajánlott az érzékeny gyomrúaknak.

Tömeg

Bruttó ár

250 gramm

---

500 gramm

900 Ft

1000 gramm

1700 Ft

 

 

Erdei vegyesméz

 

A vegyes virágméz nem önálló fajtaméz, mivel összetétele állandóan változó, emiatt színe rendkívül változatos, általában sötét árnyalatú méz. Kristályosodásra hajlamos, kellemes illatú aromás méz. Fogyasztása önmagában is kellemes, de sütemények alapanyagaként is ajánljuk a vegyes virágmézet. Nálunk két formában is elérhető: mezei és erdei változatban!

Tömeg

Bruttó ár

500 gramm

1000 Ft

1000 gramm

1900 Ft

 

 

Facélia méz

 

A facéliát vagy más néven mézontófűvet az agráriumban főként a talaj állapotának javítására vetik. Méze világos, halványsárga, tört színű és kissé opálos, áttetsző, lassan kristályosodó, enyhe illatú és zamatú. Önállóan csemegemézként fogyasztandó. 

Tömeg

Bruttó ár

250 gramm

800 Ft

500 gramm

1400 Ft

 

 

Propoliszos krémméz

 

Egyesíti a propolisz és a méz gyógyító, jótékony hatását egy lágy, kellemesen kenhető krémmézben. Reggeli kenyérre, vagy csak úgy egy kanállal is tökéletes. Imádjuk!

Tömeg

Bruttó ár

250 gramm

800 Ft

500 gramm

1400 Ft

 

 

Virágporos-propoliszos krémméz

 

Vitaminbomba a javából. Virágpor, propolisz és méz csodás harmóniája mely krémesen olvad el szájában. Ne várjon a megfázásig, előzze meg a betegséget!

Tömeg

Bruttó ár

250 gramm

800 Ft

500 gramm

1400 Ft

 

 

Bodzás krémméz

 

Házi bodzaszörp? Szereti? Akkor ezt imádni fogja! Fogtuk a mézet, megspékeltük egy kis bodzavirággal és még krémesítettük is, hogy ne csöpögjön le, miközben kanalazza :P Tegyen egy próbát és kóstolja meg bodzás mézünket!

Tömeg

Bruttó ár

250 gramm

---

500 gramm

---

 

 

Gyümölcsös / Magvas méz

 

Gyümölcsös és magvas mézeink kivétel nélkül akácmézzel készülnek a hosszú minőségmegörzés érdekében. Válasszon kedvére összeállításainkból!

Tömeg

Bruttó ár

Darabja

600 Ft

 

 

Macis méz

 

Gyerekek kedvence a klasszikus macialakba töltött akác vagy virágméz.

Tömeg

Bruttó ár

Virágmézzel 200 gramm

600 Ft

Akácmézzel 200 gramm

800 Ft

 

 

Propolisz tinktúra

 

A propolisz vagy méhszurok olyan gyantás, ragacsos anyag, amelyet a dolgozó méhek a kaptár védelmére, a betolakodó baktériumok és egyéb kórokozók ellen gyűjtenek. Többek között antibakteriális és immunerősítő hatása van. Magas antioxidáns tartalma van, flavonoidokat, valamint ferulasavat tartalmaz, de találhatók még benne a táplálék felszívódását segítő enzimek, aminosavak, némi B1-, B2-, B6-, C-, E-vitamin és ásványi anyagok is. Ezek együttes hatása és magas koncentrációja természetesen segítik és erősítik az immunrendszerünk hatékonyságát. Fogyasztása: naponta kétszer 15-20 cseppet kell folyadékba (tea) vagy mézbe keverve – propoliszos hársmézet keresse kínálatunkban -, esetleg cukorra csepegtetve elfogyasztani. 

Tömeg

Bruttó ár

30 ml

700 Ft

 

 

Kóstoló

 

Minden  mézünk megvásárolható kóstoló méretben is!

Tömeg

Bruttó ár

Darabja

250 Ft